В Україні нарахували понад 100 фінтех-компаній

  • 15 июля, 12:54
  • 4269
  • 0

Найпопулярнішим напрямом роботи українських фінтех-проектів виявилися платежі та мобільні гаманці.

У сфері фінансових технологій в Україні сьогодні працює понад 100 компаній, і більше половини з них розпочали свою діяльність за останні 3 роки. Такі дані наводяться в “Українському фінтех-каталозі 2019”, який підготувала Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній спільно з компанією Visa та Національним банком України (НБУ).

Найпопулярнішим напрямом роботи українських фінтех-проектів виявилися платежі та мобільні гаманці. Згідно з даними каталогу, 63% компаній фінансуються власним коштом і стільки ж пройшли точку беззбитковості.

На міжнародний ринок працюють 43% компаній, а 14% мають штат із понад 75 осіб. З тих, хто працює виключно в Україні, 73% згодом збираються починати діяльність і за кордоном.

На думку голови Української асоціації фінтех та інноваційних компаній Ростислава Дюка, така кількість та динаміка компаній свідчить про те, що країна рухається у правильному напрямку – до простіших та доступніших фінансових послуг, прозорої економіки та залученості дедалі більшої кількості людей до сучасної фінансової системи.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все