Firefly Aerospace закрила третій транш раунду C, зібравши $300 млн інвестицій

  • 16 ноября, 12:00
  • 3787
  • 0

Аерокосмічна компанія Firefly Aerospace, яку 2017 року заснував український підприємець Макс Поляков, анонсувала закриття третього траншу інвестицій серії C за попередньої оцінки компанії в $1,5 млрд.

  • Під час раунду інвестували чинні інвестори, як-от AE Industrial Partners, а також нові, включно з Mitsui & Co.
  • Компанія Полякова зібрала $300 млн інвестицій починаючи з лютого 2023 року.
  • Firefly Aerospace планує остаточно закрити раунд серії С найближчим часом.

«Ми досягли успіху в зборі коштів за підвищеною оцінкою посеред складного ринкового середовища завдяки нашій зосередженості на виробництві та виконанні завдань, — заявив Білл Вебер, генеральний директор Firefly Aerospace. – Після нашого останнього успіху з новаторським запуском місії Victus Nox Космічними силами США ми побачили підвищений інтерес з боку нових інвесторів».

Firefly Aerospace заснував українець Макс Поляков у 2017 році, викупивши іншу збанкрутілу аерокосмічну компанію. Firefly Aerospace орієнтувалась на ринок США і співпрацю з NASA, водночас мала науково-дослідний центр в українському Дніпрі. В листопаді 2021 року Комітет з іноземних інвестицій США надіслав Полякову, який володів 58% акцій компаній, лист з вимогою продати свою долю через побоювання щодо держбезпеки США – тамтешній уряд побоювався втрати цінних технологій в країні, де з 2014 року триває війна. Поляков погодився на умови, передавши свої акції СЕО компанії Тому Маркьюзіку всього за $1.

Зараз справи у компанії йдуть достатньо добре, вона тісно співпрацює з NASA та загалом аерокосмічним сектором Сполучених Штатів. У вересні 2023-го Firefly Aerospace провела успішний пуск своєї ракети Alpha в межах місії Victus Nox на замовлення Космічних сил США (USSF). Це був вже третій успішний пуск ракети Alpha.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все