Х Маска використовує дописи користувачів для навчання ШІ-моделі Grok

  • 30 июля, 09:00
  • 3721
  • 0

Компанія Ілона Маска Х використовує дописи користувачів для навчання  ШІ-моделі Grok, яку розробив стартап мільярдера — xAI, написав Mashable.

Спочатку це помітили користувачі соцмережі. Вони знайшли повідомлення глибоко у вкладці «Налаштування» в Х, де маленьким шрифтом йдеться про те, як використовуються їхні дані.

Grok тренується на дописах за замовчуванням. І це не дуже добре, коли користувачі самі мають шукати таку інформацію, кажуть журналісти. Адже, схоже, Х ніде не анонсувала про це.

Як заборонити ШІ-моделі вчитися на ваших публікаціях в Х

Це можна зробити в декілька кроків, але ймовірно, що інструкція працює тільки на вебверсії соцмережі і не поширюється на застосунки для  iOS і Android. Отже:

  1. Виберіть пункт «Налаштування та конфіденційність» у меню лівої бічної панелі X;
  2. Опинившись на вкладці «Налаштування», перейдіть на вкладку «Конфіденційність і безпека»;
  3. Прокрутіть вниз до розділу «Обмін даними та персоналізація» і натисніть на опцію Grok;
  4. Відшукайте параметр «Дозволити використання ваших публікацій, а також ваших взаємодій, даних і результатів з Grok для навчання і доопрацювання» з відміченою галочкою;
  5. Натисніть на галочку, щоб зняти позначку і відмовитися від цієї опції.

ЗМІ пишуть, що Ілон Маск покладає великі надії на штучний інтелект і безпілотне таксі на тлі зниження попиту на електрокари Tesla. Нещодавно Маск написав про те, чи не інвестувати б йому $5 млрд у свій штучний інтелект. Станом на зараз 69% відповіли «так».

Нагадаємо, наприкінці травня цьогоріч в xAI залучили $6 млрд інвестицій у межах раунду фінансування Серії B. Фінансування планували витратити на виведення на ринок перших продуктів xAI та розробку майбутніх технологій. Американський бізнесмен хоче запустити xAI до осені 2025 року. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий