Фішинг тепер у минулому? Браузер Google Chrome навчився шукати шкідливі посилання в реальному часі

  • 19 марта, 15:45
  • 3703
  • 0

Google оголосила про значну зміну функції безпечного перегляду Chrome. Тепер компанія безперервно перевірятиме всі ваші посилання, виявляючи потенційно шкідливі веб-сайти.

Chrome вже давно перевіряє посилання, якими переходять користувачі. Але досі система була вкрай недосконалою. Перед тим, як відкрити запитуваний користувачем сайт, браузер звіряв його зі власним списком небезпечних сайтів, який оновлювався 1-2 рази на годину. Якщо знайдено збіг, браузер відправляв попередження. Втім, кіберзлочинці адаптувалися до таких перевірок та почали користуватися цим півгодинним вікном.


«Небезпечні сайти адаптувалися — сьогодні більшість із них існує менше 10 хвилин, а це означає, що на момент оновлення локально збереженого списку відомих небезпечних сайтів багато хто з них проскакує і має шанс завдати шкоди користувачам. … Крім того, список безпечного перегляду шкідливих веб-сайтів продовжує зростати швидкими темпами. Не всі пристрої мають ресурси, потрібні для підтримки цього списку», — каже компанія у своєму блозі.

Тепер Google змінює підхід до перевірки сайтів, роблячи її безперервною. Перевірка тепер відбуватиметься в реальному часі, а класифікація шкідливих URL-адрес та веб-сторінок відбуватиметься за участю штучного інтелекту.

TechCrunch із посиланням на представників компанії зазначають, що в Google сподіваються, що нова серверна система допоможе відловити на 25% більше фішингових атак. Google вже запустила цю нову систему для користувачів комп'ютерів та iOS. Підтримка в браузері для Android з'явиться пізніше цього місяця.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все