FTC США розпочала розслідування щодо OpenAI

  • 14 июля, 09:45
  • 3701
  • 0

 FTC проводить дослідження для вивчення діяльності OpenAI з точки зору виконання законодавства та забезпечення дотримання вимог щодо конфіденційності, захисту даних та інших прав споживачів.

Цього тижня Федеральна торгова комісія (FTC) надіслала компанії OpenAI, заснованої в Сан-Франциско, лист розміром 20 сторінок, в якому зазначено, що агентство проводить дослідження з питань безпеки OpenAI. У своєму листі FTC поставила компанії багато запитань, включаючи методику навчання моделей штучного інтелекту та обробку особистих даних. Агентство також вимагає від компанії надати документи та подробиці щодо цих питань.

FTC перевіряє, чи застосовувала OpenAI «несправедливу або оманливу практику конфіденційності чи безпеки даних або застосовувала несправедливу чи оманливу практику, пов’язану з ризиками заподіяння шкоди споживачам», – йдеться в листі.

Це свідчить про те, що ця технологія може стати предметом все більшого контролю, оскільки її використання зростає серед користувачів, компаній та урядів. Швидкий розвиток штучного інтелекту викликає тривогу, оскільки чат-боти здатні генерувати відповіді на підказки, що може призвести до заміни людей на роботах та поширення дезінформації.

Глава OpenAI, Сем Альтман, заявив про необхідність регулювання швидко зростаючої галузі штучного інтелекту. У травні він виступив зі свідченням перед Конгресом та запропонував законодавчі акти щодо штучного інтелекту. Він також провів зустрічі з численними законодавчими органами, щоб обговорити політичні аспекти цієї технології. На своїй сторінці у Twitter, він наголосив на важливості безпеки технології OpenAI, заявивши, що компанія дотримується законодавства і готова співпрацювати з агентством.

OpenAI стикається з тиском регуляторних органів по всьому світу. У березні Італійський орган захисту даних заборонив використання ChatGPT і заявив про незаконне збирання особистих даних користувачів та відсутність системи перевірки віку для запобігання неповнолітнім отриманню незаконного контенту. Однак наступного місяця OpenAI відновив доступ до системи, заявивши, що вніс зміни, відповідаючи вимогам італійських влад.

Федеральна торгова комісія (FTC) швидко реагує на розвиток штучного інтелекту і розпочала розслідування менш ніж за рік після представлення ChatGPT OpenAI. Голова FTC, Ліна Хан, наголосила на необхідності регулювання технологічних компаній на етапі їх зародження, а не чекати, поки вони стануть повністю сформованими.



Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все