Google Chrome для Android отримав нову версію

  • 11 сентября, 09:31
  • 4239
  • 0

Google Chrome для мобільних платформ – кращий приклад того, як обмежений набір функцій робить продукт тільки краще. Якби розробники Google в якийсь момент зважилися впровадити в мобільну версію браузера підтримку тем і розширень, швидше за все, вона була б не менш ненажерливою, ніж настільна. У той же час Chrome для смартфонів не можна відмовити в можливостях, які роблять його по-справжньому зручним для постійного використання. Тим більше, що від оновлення до оновлення вони тільки і роблять, що розширюються. 

В ніч з 10 на 11 вересня Google випустила оновлення Chrome для Android за номером 77. Апдейт не став прохідним, а отримав ряд значущих функцій, які повинні зробити браузер ще зручніше. Наприклад, після оновлення в Chrome офіційно з’явилася функція відправки посилань на інші пристрої, об’єднані спільною обліковим записом. 

Як передати посилання в Chrome

  • Щоб відправити посилання на відкриту веб-сторінку на інший смартфон, планшет або комп’ютер під управлінням Windows або macOS, перейдіть в контекстне меню;
  • Виберіть пункт “Поділитися”;
  • Натисніть “Надіслати на свої пристрої”;
  • У вкладці, зі списком всіх пристроїв, які прив’язані до одного і того ж облікового запису, виберіть потрібне і підтвердіть відправку.

Інша корисне нововведення, про яке не можна не згадати, – це збільшення швидкості роботи браузера, яка буде рости поступово. Це пов’язано з тим, що в Chrome з’явився спеціальний набір інструментів для власників веб-сайтів. З їх допомогою вони зможуть перевірити, наскільки швидко завантажуються елементи веб-сторінок, при необхідності докрутивши те, що може впливати на швидкодію їх ресурсу. В кінцевому підсумку від цього повинні виграти і користувачі, які будуть витрачати менше часу на завантаження сайтів.
Крім того, Google пішла на поводу у ринку і переробила систему безпеки браузера. У Chrome з’явилася ізоляція сайтів, яка, по суті, є аналогом функції, яка забороняє перехресне відстеження в Safari. За словами розробників, нововведення перешкоджає обміну куками і іншими даними, які дозволяють сайтам ідентифікувати відвідувача. В результаті це має привести з скорочення обсягів релевантної реклами, які бачать користувача.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все