Google Maps «зламали» сотнею смартфонів

  • 3 февраля, 13:13
  • 4142
  • 0

Google Maps – це корисний та популярний сервіс, яким користуються мільйони людей у всьому світі. В основному, його використовують для навігації та перевірки трафіку. І от, одному ентузіасту прийшла в голову «блискуча ідея» – він вирішив «зламати» сервіс, створивши віртуальні затори на дорогах.

Як ви знаєте, затори або місця з ДТП в Google Maps позначають жовтогарячим або навіть червоним кольорами. А якщо ситуація вкрай погана, сервіс знайде інший маршрут для користувачів. Щоб з’ясувати, наскільки поганий трафік, Google використовує інших людей за допомогою Карт для визначення областей з інтенсивним або повільним рухом. Чим більше людей використовує додаток в одному районі, тим гірше трафік. Відповідно, щоб показати це – змінюється колір вулиці.

Саймон Векерт (Simon Weckert) нещодавно скористався цим процесом. Для цього він наповнив возик 99 смартфонами і запустив навігацію в Картах. Коли він почав пересуватись вулицею, Google розпізнав високу концентрацію «користувачів» і повільний «трафік» і зазначив, що на цій вулиці поганий трафік. Насправді ж, вулиця була порожня, але у додатку вона набула червоного кольору. Відповідно, водіїв, які використовували навігацію у сервісі було скеровано на інший маршрут. Сподіваємося, що Google вживе заходів, щоб запобігти подібні речі в майбутньому, бо це може бути використано кимось, у кого є відповідні ресурси.


Теги: google maps
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все