Google Play вводить нові правила для захисту користувачів

  • 17 апреля, 11:52
  • 4151
  • 0

У магазині застосунків Google Play є дуже багато корисних програм. Деякі з них пропонують платну підписку з розширеною функціональністю. Але інколи, розробники таких програм хитрують і користувач може підключити платний доступ навіть не підозрюючи про це.

Щоб протистояти цим шахрайствам, Google введе нову політику у магазин додатків, яка змусить розробників точно вказувати, скільки коштів і за що вони стягують з користувачів. Нові правила почнуть діяти з 16 червня. Також користувачам на електронну пошту приходитимуть листи з попередженням, перш ніж закінчиться пробний період і підключиться платна підписка. Те ж саме стосується і людей, які підписалися на 3-місячний, 6-місячний або річний плани – вони будуть повідомлені про наближення продовження підписки. Google також нагадує, що видалення додатка з пристрою не скасовує платну підписку.

Розробникам також нагадали про нові правила щодо запитів програми до геолокації у фоновому режимі. Вони муситимуть чітко пояснити компанії для чого їхнім додаткам дозвіл до геолокації у фоні. Ці правила набудуть чинності в серпні 2020 року для нових додатків, і в листопаді – для вже існуючих у магазині Google Play. Зазначається, що у разі порушень цих правил, мобільні застосунки будуть видалені з магазину.


Теги: google play
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все