Google та Apple об’єднали зусилля у боротьбі проти коронавірусу

  • 12 апреля, 12:42
  • 4379
  • 0

У всьому світі уряди і органи охорони здоров’я працюють разом, щоб швидше завершити процес пандемії COVID-19 – захистити людей і повернути суспільство до роботи. Розробники програмного забезпечення вносять свій внесок, створюючи технічні засоби, що допомагають боротися з вірусом і рятувати життя. Google та Apple приєднуються до цієї боротьби і оголосили про співпрацю. Вона спрямована на те, щоб дозволити використовувати технологію Bluetooth для допомоги урядам і установам охорони здоров’я скоротити поширення вірусу. При цьому конфіденційність і безпека користувачів є головними елементами.

Оскільки COVID-19 може передаватися при безпосередній близькості, органи охорони здоров’я визначили відстеження контактів як цінний інструмент, який допомагає стримувати його поширення. Ряд провідних органів громадської охорони здоров’я, університетів і неурядових організацій у всьому світі виконали важливу роботу з розробки технології відстеження контактів. Google та Apple запустять комплексне рішення, яке містить інтерфейси прикладного програмування (API) і технологію рівня операційної системи, щоб допомогти у відстеженні контактів. План полягає в тому, щоб впровадити це рішення в два етапи, зберігаючи при цьому надійний захист конфіденційності користувачів.

В травні обидві компанії випустять API-інтерфейси, що забезпечують взаємодію між пристроями Android та iOS з використанням додатків органів охорони здоров’я. Ці офіційні додатки будуть доступні для завантаження користувачами через магазини додатків компаній. Потім, в найближчі місяці компанії працюватимуть над розширенням платформи відстеження контактів на основі Bluetooth. Ця функціональність буде запроваджена в базові платформи. Це більш надійне рішення, ніж API, і дозволить взяти участь більшій кількості людей, якщо вони захочуть. А також дозволить взаємодіяти з більш широкою екосистемою додатків і державними органами охорони здоров’я. Приватна власність, прозорість і згода мають першочергове значення в цих зусиллях. Компанії будуть відкрито публікувати інформацію про свою роботу для аналізу іншими.


Теги: Google Apple
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все