Google видалить мільярди записів з особистими даними користувачів

  • 2 апреля, 11:55
  • 4325
  • 0

Компанія Google видалить мільярди записів про дії користувачів з особистими даними понад 136 млн. жителів США, які користуються браузером Chrome.

Про це повідомляє Associated Press.

Корпорацію Google змусив видалити дані колективного позову, в якому її звинуватили у незаконному відстеженні користувачів.

Позов до Google було подано у червні 2020 року. Наприкінці грудня 2023 року адвокати позивачів та корпорація оголосили, що досягли угоди, спрямованої на врегулювання позову. У рамках обвинувачень Google було зазначено, що вона продовжувала відстежувати інтернет-активність користувачів, навіть якщо вони перебували в режимі інкогніто.

Судовий розгляд по суті позову не розпочався через зусилля адвокатів Google. Однак у серпні 2023 року суддя Івонна Гонсалес Роджерс відхилила прохання корпорації про припинення справи, що стало початком переговорів сторін. Офіційні умови угоди між відповідачем та позивачами можуть бути затверджені не раніше 30 липня, коли відбудуться перші слухання, повідомляє AP.

Згідно з мировою угодою, Google має видалити мільярди записів зі своїх дата-центрів і чіткіше інформувати користувачів про ступінь конфіденційності під час використання режиму інкогніто. Угода також передбачає запровадження інших заходів контролю, спрямованих на обмеження збирання компанією особистої інформації. При цьому позивачі не отримають жодних грошових виплат.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий