Ігри Xbox з’являться на консолях PlayStation і Nintendo

  • 14 февраля, 07:18
  • 3775
  • 0

Microsoft хоче більше заробляти на іграх Xbox, але продажі їхніх консолей відстають від Sony. Знайомі з планами компанії джерела повідомили The Verge, що деякі ексклюзивні ігри Xbox дійсно планують випустити на інших приставках, як PlayStation та Nintendo Switch.

Згідно з інсайдерською інформацією, першими іграми Xbox, які з’являться на консолях конкурентів, стануть музичний екшен Hi-Fi Rush та рольова пригода Pentiment. Крім того, джерела розповіли про плани Microsoft на аналогічний реліз Sea of Thieves.

Останніми тижнями також ширились чутки, у яких згадувалися гра про Індіану Джонса, Senua’s Saga: Hellblade II та Gears of War.

  1. Це великий крок у стратегії компанії, який може збільшити аудиторію і дохід від ігор, але разом з тим є й ризики. Вони пов’язані з можливою втратою унікальності та конкурентоспроможності консолей Xbox.
  2. Microsoft шукає шляхи для збільшення доходів, тому перспективним напрямом можуть стати мобільні платформи. Саме це було однією з ключових причин придбання Activision Blizzard, адже у їхньому портфоліо є популярні мобільні ігри, як Call of Duty Mobile, Candy Crush та Diablo Immortal.

Компанія також планує запустити власний магазин мобільних ігор Xbox цього року. Цим кроком Microsoft хоче скористатися перевагами закону про цифрові ринки ЄС, яка змушує Apple та Google змінити способи розповсюдження застосунків на мобільних пристроях і, зрештою, відкрити свої платформи і магазини для конкуренції.

У будь-якому випадку, про майбутнє Xbox ми зможемо дізнатися скоро. Вже 15 лютого нові президенти компанії Філа Спенсер, Сара Бонд та Метта Буті поділяться новинами Xbox і, ймовірно, анонсами.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий