«Гугліть українською – і буде щастя». Чому мова пошукових запитів має значення

  • 4 апреля, 09:01
  • 3300
  • 0

Пошук у Google українською мовою не просто приносить трафік україномовним сайтам, а й прискорює українізацію інфопростору. Про це СЕО Creators Media Group Тімур Ворона розповів в інтервʼю для YouTube-каналу «Переговорка» 

Раніше MC.today відмовились від версії сайту російською мовою, залишивши лише українську. В розмові з Олександром Глущенком Тімур поділився, що трафік трохи впав, адже значна частина користувачів гуглить російською мовою. 

«Насамперед тут проблема в тому, що, на жаль, дуже багато все ще гуглять саме російською. І дуже велика частка трафіку медіа – це пошук», – пояснив він.

Тімур закликав гуглити українською, щоб потрапляти на україномовну сторінку медіа (навіть якщо в нього є російськомовна) і в такий спосіб робити відразу дві добрі справи.

«Перша – коли медіа з російськомовною версією бачить, що все більше і більше трафіку в них стає на українську версію, це такий дуже вагомий довід для відмови від російської версії. А по-друге, якщо в цього медіа немає російськомовної версії, як у нас, наприклад, MC.today, то ви допомагаєте незалежному медіа працювати. Тому що ви зайшли на україномовну сторінку, а не на російськомовну сторінку російського сайту. Тому гугліть українською – і буде щастя», – підсумував Тімур.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий