Хакери з Північної Кореї намагалися викрасти дані щодо військових навчань, які проводяться в Південній Кореї

  • 21 августа, 07:48
  • 3717
  • 0

За інформацією Reuters та з посиланням на правоохоронні органи Південної Кореї, хакери з Північної Кореї провели кібероперацію, спрямовану на спільні військові навчання США і Південної Кореї.

Ймовірно, кіберзлочинці мають зв'язок з групою з Північної Кореї, яку дослідники визначили як Кімсуку. За допомогою електронних листів, ці хакери здійснили вторгнення до систем південнокорейських підрядників, які брали участь в роботі спільного центру воєнних симуляцій США і Південної Кореї. Зауважується, що зловмисникам не вдалося здійснити крадіжку конфіденційної інформації. Поліція Південної Кореї та американські військові провели спільне розслідування і виявили, що IP-адреси, які були використані під час спроби вторгнення, співпадали з тими, що були використані під час атаки на південнокорейського оператора атомної електростанції в 2014 році. В цей час Південна Корея звинуватила Північну Корею в тому, що вона була за кібернападом, - нагадує Reuters.

Слід зазначити, що сьогодні військові з США та Південної Кореї планують розпочати спільні літні навчання тривалістю 11 днів, які мають сприяти їх підготовці до зростаючої ядерної та ракетної загрози з боку Північної Кореї.

Північна Корея виражає протест щодо таких навчань, заявляючи, що це вважається підготовкою до можливого вторгнення на її територію з боку США та її південнокорейських союзників, відзначає Reuters.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все