Хакерська група з Північної Кореї вчинила кібератаку на одну з американських ІТ-компаній з метою крадіжки криптовалюти.

  • 21 июля, 06:28
  • 3724
  • 0

Згідно з повідомленням агентства Reuters, хакерська група, пов'язана з урядом Північної Кореї, здійснила кібератаку на американську ІТ-компанію, щоб викрасти криптовалюту. Компанія з кібербезпеки зазначила, що хакери використали її як трамплін для спрямування своїх атак на криптовалютні компанії.

Хакери з групи Labyrinth Chollima, пов'язаної з Головним розвідувальним управлінням КНДР, використали свій доступ до систем компанії JumpCloud, яка базується в Колорадо і спеціалізується на корпоративному програмному забезпеченні, для атаки на її клієнтів - криптовалютні компанії. Експерти з кібербезпеки CrowdStrike виявили, що ця хакерська група відома як одна з найбільших, що діють на користь Північної Кореї.


Згідно з аналітичною компанією Chainalysis, минулого року хакерські групи, пов'язані з Північною Кореєю, викрали цифрові активи на суму приблизно 1,7 млрд доларів. У випадку з Китаєм, 12 липня стало відомо, що хакерська група з Китаю зламала ряд облікових записів електронної пошти, пов'язаних з державними установами в Західній Європі з метою шпигунства. Потім, 21 липня, пов'язані з Пекіном хакери успішно отримали доступ до електронної пошти посла США в Китаї Ніколаса Бернса в ході шпигунської операції.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий