Харківський IT Кластер та айтівці виділили для ЗСУ та для населення понад 1 млрд грн

  • 27 декабря, 12:31
  • 3871
  • 0

Учасники Kharkiv IT Cluster та айтівці Харкова спрямували на допомогу ЗСУ та населенню вже понад 1 млрд грн, йдеться в повідомленні організації. Через проєкти IT4Life підтримку отримують понад 40 підрозділів ЗСУ. 

Завдяки проєктам IT4Life підтримку мають понад 40 підрозділів ЗСУ, нагодовано понад 1 млн людей, розгортаються «Пункти незламності» в Харкові.

За прогнозами Харківського ІТ Кластера, попереду на галузь чекає важкий 2023 рік. Зазначається, що ІТ-індустрія, яка зросла за 2022 рік на 10%, уже починає демонструвати негативні тенденції у виторзі та кількості талантів на тлі війни, не вирішених на системному рівні питаннях із бронюванням, короткостроковим виїздом за кордон, збереженням податкового резидентства.

Наразі в кластері понад 250 учасників ІТ-компаній, ІТ-університів та партнерів. «За нашою статистикою – 100% компаній мають від 10% до 30% людей у Харкові фізично, зараз маємо тенденцію до поверенення, через те що Харків має кращу ситуацію з електрикою та зв’язком», – сказала виконавча директорка Харківського ІТ Кластера Ольга Шаповал.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все