HP Enterprise зламали російські хакери, які також атакували Microsoft

  • 26 января, 08:53
  • 3727
  • 0

Компанія Hewlett Packard Enterprise (HPE) повідомила, що російські хакери зламали її хмарну систему електронної пошти та викрали дані співробітників з кібербезпеки та інших підрозділів. Про це повідомляє Bloomberg.

  1. Постачальник інформаційних технологій та послуг заявив у реєстраційному звіті Комісії з цінних паперів та бірж, що злам стався 12 січня.
  2. Хакери викрали дані за 7 місяців, з травня 2023, і отримали доступ до даних з невеликої кількості поштових скриньок.
  3. Компанія зазначила, що, на її думку, хакери належать до Cozy Bear, підрозділу російської служби зовнішньої розвідки.

Минулого тижня Microsoft повідомила, що 12 січня також виявила втручання у свою корпоративну мережу. Хакери Midnight Blizzard, також відомі як Cozy Bear, почали атаку наприкінці листопада і отримали доступ до облікових записів високопоставлених керівників Microsoft, а також співробітників відділу кібербезпеки та юристів.

В обох випадках хакери використовували програмне забезпечення Microsoft.

Ці повідомлення публікуються після нового правила Комісії з цінних паперів та бірж США, яке вимагає розкривати подібні інциденти.

Microsoft опинилася під тиском, оскільки її продукти є основними в уряді та промисловості США (з часткою ринку понад 85%). Американські законодавці наполягають на тому, щоб Microsoft швидко підвищила безпеку до рівня, який, на їхню думку, мав би бути забезпечений спочатку і без обтяження платників податків.

У спробі заспокоїти побоювання Microsoft запропонувала всім федеральним агентствам рік безкоштовного користування просунутими функціями безпеки. Однак компанія також стверджує, що самі клієнти не завжди роблять безпеку пріоритетом.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий