Intel інвестує $25 млрд у завод напівпровідників в Ізраїлі

  • 19 июня, 19:40
  • 3746
  • 0

За повідомленням агентства Reuters, компанія Intel має намір здійснити ще одну значну інвестицію за межами Сполучених Штатів. 

Цього разу йдеться про будівництво заводу, який спеціалізуватиметься на виробництві напівпровідників. Планується, що цей новий завод створить тисячі нових робочих місць. Розмір інвестиції у цей проект складатиме 25 мільярдів доларів, при цьому Reuters не надає жодних подробиць про можливі пільги, пов'язані з цим.

Керівництво Ізраїлю вже оголосило, що ця інвестиція стане найбільшою приватною інвестицією в історії країни. Треба відзначити, що раніше Intel також уклала найбільшу угоду про злиття та поглинання в історії країни, коли у 2017 році компанія придбала Mobileye за 15 мільярдів доларів.

У самій Intel заявили, що завдяки багаторічному досвіду на місцевому ринку вони стали одним з найбільших приватних роботодавців. Це, безумовно, вплинуло на рішення штаб-квартири компанії інвестувати в Ізраїль.

Цей анонс став другим великим заявленим Intel протягом останніх декількох днів. Раніше компанія повідомила про свої плани інвестувати 4,6 мільярда доларів у виробництво в Польщі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий