IT-компанії зменшили частоту надання грошових премій співробітникам

  • 18 сентября, 14:54
  • 3758
  • 0

За результатами дослідження, менше 25% працівників в галузі інформаційних технологій отримують фінансові бонуси за свою роботу. Частіше таку форму стимулювання отримують фахівці, які не пов'язані з технічними аспектами роботи, а також вищі керівники. Цю інформацію підтверджує опитування DOU.

За результатами опитування встановлено, що лише 21% спеціалістів у сфері інформаційних технологій отримують грошові бонуси. Серед них найпоширеніше видом стимулювання є щорічні премії, які отримують 8% інформаційних технологів. Додаткові щомісячні платежі отримують 5%, щоквартальні та нерегулярні бонуси за гарні результати — по 4%.

Порівняно з минулим роком, кількість спеціалістів, що отримують грошові бонуси, скоротилася з 28%. Основні зміни стосуються зменшення кількості нерегулярних бонусів за досягнення цілей (з 9% до 4%). Регулярні доплати майже не зазнали змін.

Грошові бонуси найчастіше надаються для мотивації нетехнічних спеціалістів (29%), таких як фахівці з продажів і бізнес-розвитку. Також їх отримують близько половини співробітників у відділах підтримки клієнтів, роботи з клієнтами (Customer Success), у відділах кадрів, рекрутингу, фінансів і обліку. Приблизно 40% керівників вищого рівня та майже половина керівників програм отримують такі бонуси.

Технічним фахівцям грошові бонуси пропонують рідше. Серед розробників такі виплати мають лише 17%, серед QA — 18%, а серед менеджерів проектів — 28%. Зазвичай ці бонуси отримують досвідчені фахівці, які керують командами.

Розмір регулярних премій залишився на попередньому рівні або зросло для багатьох спеціалізацій. У той час як грошові бонуси за гарні результати стали рідше віддають іх тепер в менших сумах: раніше вони становили $300-500 для більшості спеціалізацій, а зараз — $200-300.

Компанії також використовують інші методи мотивації співробітників, такі як опціони, акції або участь у прибутках. Але лише 11% респондентів вказали, що їхні компанії пропонують такий вид стимулювання. Це найчастіше відбувається для співробітників, які працюють у компанії певний час (48% випадків) або для досягнення командою певних цілей (23%). У 29% випадків такі бонуси доступні всім співробітникам.

Зокрема, цей вид мотивації активно використовується для стимулювання керівників. Приблизно 40% генеральних директорів (CEO), директорів з інженерії або менеджерів з інженерії отримують такий вид стимулювання від своїх компаній, а також більше 20% менеджерів команд, технічних лідерів і архітекторів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все