Кардинальний поворот. Microsoft просувала використання інструментів OpenAI в Армії США

  • 13 апреля, 09:01
  • 2051
  • 0

Microsoft пропонувала Міністерству оборони США використовувати мегапопулярний інструмент для створення зображень DALL-E від OpenAI для воєнних операцій.

У жовтні 2023 року на семінарі для Міністерства оборони США, присвяченому ШІ-грамотності Microsoft та OpenAI проводили презентації продуктів, які можуть запропонувати Пентагону, пише The Intercept з посиланням на матеріали з заходу.

У презентації від Microsoft рекламувався генератор зображень OpenAI DALL-E. Його, зокрема, пропонувалося використовуватиме систем управління боєм. Це пакет програмного забезпечення для командування та управління, який надає військовим лідерам огляд ситуації за бойовим сценарієм, дозволяючи їм координувати такі речі, як артилерійський вогонь, визначення цілей авіаудару та пересування військ.

У Microsoft підтвердили, що пропонували Пентагону залучити DALL-E для навчання свого програмного забезпечення на полі бою, проте наголосили, що цього так і не сталося.

"Це приклад потенційних варіантів використання, які були отримані в результаті розмов з клієнтами", - кажуть у компанії.

Прес-секретар OpenAI Ліз Бурже заявила, що OpenAI не брала участі у презентації Microsoft і не продавала жодних інструментів Міністерству оборони.

«Політика OpenAI забороняє використання наших інструментів для розробки чи використання зброї, травмування іншим або знищення майна. Ми не брали участі у цій презентації та не спілкувалися з оборонними відомствами США щодо гіпотетичних випадків використання, які вона описує», — каже вона.

Бурже також підкреслила, що компанія не має доказів того, що моделі OpenAI використовувалися з такою метою. На момент презентації політика OpenAI забороняла використання DALL-E у військових цілях. У Microsoft зазначили, що якщо Пентагон використовуватиме DALL-E або будь-який інший інструмент OpenAI за контрактом з Microsoft, на нього поширюватимуться правила використання, визначені OpenAI.

Як писав NV Техно, на початку року OpenAI, компанія-розробник чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT, оновила свою політику, прибравши згадку про заборону використання її технології у військових і бойових цілях.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий