Кібератака на сайт парламенту Болгарії

  • 17 июля, 10:47
  • 3688
  • 0

На сайт парламенту Болгарії була здійснена кібератака російською хакерською групою, які відомі під назвою NoName057(16). За повідомленням  група вчинила атаку, ймовірно, у зв'язку з військовою допомогою, яку Болгарія надала Україні. Деталі щодо мотивів та конкретних наслідків атаки поки що не розголошені. Проте цей інцидент відображає постійну загрозу кібербезпеці та необхідність прийняття заходів для захисту інформаційної інфраструктури від подібних нападів.

Івайло Мірчев, депутат від партії «Демократична Болгарія», розкрив причину хакерської атаки, пов'язаної з наміром Болгарії передати Україні бронемашини. У своєму зверненні до громадськості, Мірчев заявив, що Болгарія готувала пакунок із 100 одиницями бронетехніки для України. Згідно з повідомленням, яке отримали хакери і розмістили у своєму каналі в месенджері Telegram, вони здійснили DDoS-атаку на сайт Народних зборів Болгарії через незгоду з цим рішенням.

За словами міністра електронного управління Болгарії Александра Йоловського, хакерська атака на парламентський сайт підіймає питання кібербезпеки державних установ. Вже в цьому році було зафіксовано близько 80 подібних нападів, що ще раз підкреслює важливість забезпечення захисту від кіберзагроз.

Також варто згадати, що російська хакерська група APT29, яка пов'язується з російською службою зовнішньої розвідки, спробувала атакувати дипломатів в Україні за допомогою оголошення про продаж BMW. Цей інцидент є лише одним з численних прикладів кібератак, які походять з Росії.

Крім того, хакерська група з Росії під назвою "From Russia with Love" 12 липня розмістила конфіденційну інформацію про підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі, що додатково підсилило обурення щодо кіберзагроз, що походять від російських хакерів.

Нагадаємо, що 8 липня українські військові хакери провели кібератаку на російські бізнес-структури в рамках відповіді на провокаційні дії російської сторони, спрямовані проти української безпеки.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все