Kharkiv‌ ‌IT‌ ‌Cluster‌ ‌допомагає‌ ‌лікарням‌ Харківського регіону

  • 23 апреля, 15:05
  • 4322
  • 0

У період епідемії COVID-19 в Україні, Kharkiv IT CLuster об'єднав харківські IT-компанії, щоб зібрати кошти для протидії коронавірусу. На даний час харківська IT-спільнота у проєкті IT4Life зібрала більш за 6 мільйонів гривень,та закупила медобладнання, засоби захисту лікарів та розпочала будівництво кисневих трас, для збільшення обсягів діагностування та лікування, а також забезпечила допомогу літнім людям.

Кисневі траси

Зараз у рамках проєкту IT4Life Харківський ІТ Кластер за підтримки ІТ-компаній за ініціативи Національної аналітичної Платформи RAZOMпротиCOVID (надалі — RпC) будує кисневі траси у лікарнях (координатор від RпC — Максим Зеленський). 

Це допоможе збільшити кількість койко-місць, оснащених вологим киснем, у реанімаційних відділеннях лікарень. 

За наданими висновками лікарів-експертів, серед яких такі відомі в Харкові лікарі як Андрій Пєньков, Олександр Золотарьов, Олег Яковенко — саме своєчасно забезпечена нелбхідність у вологому кисні (навіть на нетривалий час, 2-3 доби) дозволяє запобігати ускладненням при захворюванні COVID-19. 

Що, в свою чергу, залишає пацієнтів на рівні середньої важкості, призводить до швидкого одужання, виключає необхідність у використанні дороговартісних ШВЛ, щодо яких є багато застережень у світовій практиці лікування COVID-19. 

На сьогодн світова практика лікування COVID-19 доводить, що пацієнтам молодшого та середнього віку у середньому стані важкості (а це найбільша кількість пацієнтів), щоб запобігти ускладненням достатньо перебувати на лікуванні вологим киснем на протязі короткого часу, від 2-3 днів до тижня.

На відміну від цього, втручання ШВЛ потребують лише 5 % пацієнтів у важкому та у критичному стані, старшого віку (від 65 років), які мають супутні важкі захворювання.

На даний час вже збудована киснева траса у Харківській Обласній клінічній інфекційній лікарні на суму 110 000 гривень (профінансувала компанія Dev.Pro) — на цю сумму вдалося додати 12 койко-місць із подачею кисню у реанімаційне відділення лікарні.

У Обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення зараз будується киснева траса на 39 нових койко-місць, загальною вартістю на 245 000 гривень (профінансувала компанія DataForSEO) !

Зараз Харківський ІТ Кластер шукає фінансування на будування кисневої траси на 16 койко-місць для Харківського Обласного центру онкології. Якщо ви бажаєте допомогти у рамках проєкту IT4Life — звертайтесь —> https://it4life.com.ua/

Концентратори та кардіографи

15 квітня у рамках проєкту IT4Life Kharkiv IT CLuster доставив кисневі концентратори та кардіографи у Харківську Обласну клінічну інфекційну лікарню та Харківську обласну дитячу інфекційну клінічна лікарню.

Дякуємо компаніям Team International у особі Светлани Петерсен, та StepInvest у особі Абдурахмана Шайхалова, які профінансували закупівлю цього медобладнання.

Медичні захисні щитки

3D-студія StuffHouse3d виготовила захисні щитки майже у 14 разів дешевше за ринкову для лікарень Харківського регіону!

6 квітня разом із волонтерами ІТ-спільноти Kharkiv IT CLuster закупив та доставив більше тисячі захисних щитків до міських та обласних опорних лікарень, що розташовані у Харкові та Харківській області.

Робота по забезпеченню регіону щитками продовжується, тому Kharkiv IT Cluster шукає 3D-студії у інших регіонах, або студії, які можуть надати у тимчасове користування 3D-принтери, для масштабування та колаборації.


Похожие материалы

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все