Китайські шахраї завдали Apple збитків на $ 6.1 млн

  • 15 ноября, 11:28
  • 4517
  • 0

Шахраї продовжують створювати проблеми для Apple, обмінюючи підроблені iPhone на нові по гарантії. Нещодавно Міністерство юстиції США оприлюднило дані щодо китайської групи шахраїв, які займалися цим впродовж років. В ході рейдів правоохоронці вилучили $ 250 тис. готівкою, а також 90 одиниць iPhone, які аналізуються на предмет підроблених деталей. Три брати звинувачуються в імпорті з Китаю понад 1 000 підроблених iPhone і iPad.

Коли контрафактні товари були отримані в США або Канаді, вони були навмисне пошкоджені перед тим, як їх доставили в магазини компанії Apple для обміну по гарантії на справжні. Потім вони були відправлені назад до Китаю для продажу. В цілому, було звинувачено 14 осіб у шахрайстві з використанням електронних засобів зв’язку, з використанням пошти, змові, крадіжці особистих даних і відмиванні грошей. За оцінками Apple, шахрайство обійшлося компанії приблизно в $ 6.1 млн.

Цей метод підміни використовувався і раніше, але ця група пішла ще далі. Кожен справжній iPhone має свій ідентифікатор IMEI (номер міжнародної ідентифікації мобільного обладнання), а також серійний номер. І ця інформація використовується для виявлення підробних телефонів. Шахраї взяли IMEI і серійні номери справжніх iPhone, які були на гарантії в США або Канаді, і скопіювали їх на свої пристрої, щоб їх було важче виявити.


Теги: Apple
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все