«Київстар» надаватиме високошвидкісний супутниковий інтернет OneWeb, який є альтернативою Starlink

  • 11 апреля, 09:00
  • 2550
  • 0

Український мобільний оператор «Київстар» стане офіційним представником британської OneWeb в Україні, пише Європейська правда з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Це дозволить йому надавати послуги високошвидкісного широкосмугового супутникового доступу до інтернету, які є альтернативні Starlink. Як розповів B2B-директор «Київстар» Костянтин Вечір на Business Wisdom Summit, зараз компанія тестує з деякими службами оборони цю технологію. Послугу також зможуть пропонувати й бізнесам.

За словами Вечора, OneWeb зможе забезпечити інтернетом навіть у критичних умовах. На це мають запит від сфери бізнесу та оборони, адже Starlink не завжди виконує цю функцію. Як пише ЄП, гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомляв, що під час масованих обстрілів і перебоїв з енергопостачанням у Харкові в «Укрпошти» виникли проблеми з роботою Starlink. З’ясувалося, що вони не працюють у зоні активності засобів радіоелектронної боротьби.

У січні цьогоріч стало відомо, що Материнська компанія «Київстар» Veon планує інвестувати в Україну $1 млрд упродовж пʼяти років, а також розглядає запуск супутникового звʼязку. У цьому напрямку працюють із компанією OneWeb.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий