Рай для мінімаліста. Нова функція Safari прибирає все зайве зі сторінок в Інтернеті

  • 14 августа, 07:03
  • 3783
  • 0

Apple додала в свій браузер нову функцію «Контроль відволікання», яка призначена для зменшення кількості елементів, що відволікають, зі статей і веб-сторінок.

У бета-версіях iOS 18, iPadOS 18 та macOS Sequoia для розробників Apple запустила раніше неанонсовану функцію для Safari «Контроль відволікання». Її можна використовувати, щоб приховати статичний вміст на сторінці, наприклад, банери про cookie-файли або дотримання Загального регламенту захисту даних ЄС (GDPR). Функція не призначена для блокування реклами, але може її тимчасово приховувати. Щоправда, оголошення знову з'явиться після поновлення сторінки, пише MacRumors.

У той же час це хороший інструмент для боротьби з вікнами, що спливають, які заважають переглядати товари в онлайн-магазинах або читати статті. Налаштування функції не синхронізуються між пристроями, тому потрібно буде приховати елементи веб-сайту на кожному зі своїх гаджетів із Safari. Для кожної сторінки можна переглянути список прихованих елементів (через поле пошуку Safari).

Нова функція поєднується з іншими фішками браузера від Apple, як функція Highlights для швидкого пошуку інформації, перероблений інтерфейс Reader тощо.

Нагадаємо, минулого тижня Apple випустила бета-версії операційних систем iOS 18.1, iPadOS 18.1 та macOS Sequoia 15.1 для розробників, і в них є деякі з перших функцій штучного інтелекту Apple Intelligence.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий