Кількість вакансій на ІТ-ринку України скоротилася вдвічі від початку активної фази воєнних дій

  • 2 июня, 07:12
  • 3846
  • 0

Українська ІТ-компанія GlobalLogic наголошує на скороченні кількості вакансій на ІТ-ринку України з початку активної фази воєнних дій.

"Ринок праці перебуває у важкому стані. Кількість вакансій скоротилася вдвічі", - заявив віцепрезидент GlobalLogic Андрій Яворський.

Він також зазначив, що західні компанії, які хотіли працювати в Україні, бачать здебільшого медійну картину того, що відбувається, яка показує всі звірства російських солдатів для того, щоб пояснити західним партнерам України, що країна потребує допомоги.

І з одного боку, за словами Яворського, медійне подання інформації виконує своє призначення, але з іншого - лякає західних партнерів українського бізнесу.

Відповідно, скорочення планів розвитку проєктів західних компаній в Україні суттєво вплинуло на ринок праці.

"Якщо раніше на одного кандидата припадало по 5-10 вакансій, то наразі їх значно менше. Плюс змістився акцент попиту на вищі позиції - рівня middle і senior, а меншою мірою на фахівців-початківців. Хоча до початку війни попит на них був достатньо великим", - зазначив віцепрезидент GlobalLogic.

Він також повідомив, що сама компанія в поточних умовах насамперед воліє закривати позиції, що з'являються, своїм власним персоналом, переводячи на нові вакансії людей із менш активних або тимчасово заморожених проєктів.

ІТ-компанія "GlobalLogic Україна" - найбільший розробник програмного забезпечення в Україні. Має офіси та понад 4,5 тис. фахівців у Києві, Харкові, Львові та Миколаєві.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все