Кіна не буде. Кіберполіція розпочала спецоперацію проти інтернет-піратства в Україні

  • 9 апреля, 05:49
  • 4039
  • 0

Кіберполіція України оголосила про початок спецоперації "Пірати", яка повинна посилити увагу правоохоронців до злочинів, пов'язаних з порушенням авторського права в мережі. 

Днями стартувала спецоперація "Пірати", яка триватиме до кінця квітня 2019-го, і повинна посилити боротьбу з незаконним розміщенням контенту в інтернеті. 

Українські онлайн-правоохоронці заявляють, що з початку 2019-го вони припинили діяльність 100 піратських онлайн-кінотеатрів, адміністраторів яких викрили у Львівській та Закарпатській областях, а також у Києві. 

"Ми повинні навчитися поважати інтелектуальну працю. На перший погляд, перегляд фільму на піратському ресурсі не представляє ніякої загрози для суспільства, але такі дії провокують зловмисників порушувати права інших громадян, власністю яких і є ці фільми. Оплата авторського відео та аудіоконтенту онлайн повинна розвиватися в Україні", - заявив керівник Департаменту кіберполіції в Україні Сергій Демедюк.

У Департаменті говорять, що так звані "пірати" - нелегальні онлайн-платформи з різним контентом - не зацікавлені в тому, щоб надавати аудиторії безкоштовний доступ до перегляду відео або будь-яких інших авторських медіафайлів. 

Основне джерело заробітку таких незаконних ресурсів - банерна реклама, за яку пірати можуть отримувати від $500 на місяць. Крім цього, у прес-релізі кіберполіції пишуть і про шкідливе програмне забезпечення, яке може бути встановлено на подібних сайтах і порушувати нормальну роботу вашого пристрою. 

Нагадаємо, за даними порталу Similarweb, на якому опублікували статистику популярності піратських відеоресурсів в Україні у кінці 2018-го, за один місяць українці генерують понад 70 млн переглядів таким сайтам з неліцензованими фільмами як gidonline.in, kinokrad.co, kinogo.by, baskino.me і ex-fs.net.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все