НКЦК поглиблює свою співпрацю з ЄС та США щодо використання штучного інтелекту в галузі кібербезпеки

  • 5 июля, 13:56
  • 3752
  • 0

Представники Україні та ЄС  обмінялися думками про потенційні можливості застосування штучного інтелекту в галузі кібербезпеки і обговорили пріоритети та виклики, з якими Україна зіштовхується в цій сфері.

Керівник Апарату РНБО України з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки, Наталія Ткачук, та керівник Управління забезпечення діяльності НКЦК, Сергій Прокопенко, зустрілися з директором Інституту національної безпеки та протидії тероризму США, Джеймсом Бейкером, керівником департаменту національної та державної безпеки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Сеппо Рутсалененом, а також радником КМЄС з національної безпеки, Максимом Будаковим, під час робочої зустрічі

«Штучний інтелект відкриває безмежні можливості у сфері кібербезпеки, але він також несе нові виклики, адже ці технології можуть бути використані для масштабних кібератак і злочинів. Загрози в кіберпросторі не знають кордонів. Тому міжнародна співпраця і законодавче регулювання є невід’ємною частиною боротьби з ними. Для ефективної протидії загрозам ми співпрацюємо з міжнародними партнерами для обміну інформацією, найкращими практиками та досвідом для забезпечення відповідального використання штучного інтелекту», – зазначила Наталія Ткачук.

Джеймс Бейкер, директор Інституту національної безпеки та боротьби з тероризмом, який раніше був радником Президента США, представив дослідження, присвячене національній безпеці та регулюванню штучного інтелекту. У цьому дослідженні розглядаються аспекти загроз, що виникають внаслідок використання штучного інтелекту, та запропоновані законодавчі заходи для їх протидії, а також аспекти кіберстійкості держави.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все