Кінець 28-річної історії. Microsoft припиняє роботу WordPad

  • 30 января, 12:01
  • 3730
  • 0

Microsoft випустила нове збирання Windows 11 Canary без текстового редактора WordPad. Тепер корпорація радить замість нього використати MS Word.

Наразі WordPad можна знайти на довідковій сторінці «Застарілі функції для клієнта Windows» на сайті Microsoft. В описі наголошується, що WordPad більше не оновлюється і буде видалено у наступному випуску Windows.

Тим самим випуском, в якому WordPad вже не буде, стало нове збирання Windows 11 Canary, яке напередодні зробили доступним для учасників програми тестування Windows Insiders. В анонсі складання в блозі Microsoft говорилося, що програму WordPad видалять під час оновлення і її неможливо буде встановити знову.

Замість WordPad корпорація рекомендує використовувати Microsoft Word для форматованих текстових документів (.doc і .rtf) та Блокнот для простих текстових документів (.txt).

Нагадаємо, WordPad вперше з'явився у версії ОС від Microsoft Windows 95 у серпні 1995 року. Протягом усіх цих 28 років WordPad залишався безкоштовним текстовим процесором, який користувачі отримували разом із операційною системою. Він підтримував насамперед формат .rtf, але останні версії також дозволяли працювати з .docx та .odt.

WordPad - не єдина добре відома вбудована програма, від якої Microsoft намагалася відмовитись. П'ять років тому Microsoft планувала видалити простий редактор зображень Paint. Це не сприйняли користувачі, тому через масовий попит програму повернули — тепер її можна завантажити через Microsoft Store.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи