Коло критиків розширюється. Цукерберг жорстко висловився про новий підхід Apple до розробників додатків

  • 5 февраля, 09:27
  • 3811
  • 0

Apple дозволила розробникам створювати альтернативні магазини додатків для iPhone у ЄС, але Марк Цукерберг відкинув ідею залучення його корпорації Meta у цей процес.

Засновник Meta, що володіє Facebook Instagram, Марк Цукерберг заявив, що новий підхід суперечить Закону ЄС про цифрові ринки, через який Apple його розробила, пише The Verge.

«Я не думаю, що те, що відбувається з Apple, створить для нас якусь різницю. Тому що я думаю, що те, як вони це реалізували… Я був би дуже здивований, якби якийсь розробник вирішив зайти до альтернативних магазинів додатків, які вони мають. Вони зробили це настільки обтяжливим. Я вважаю, що вона настільки суперечить змісту постанови ЄС, що я думаю, що комусь, включаючи нас, дуже важко по-справжньому серйозно розважатися з тим, що вони там роблять», — заявив він під час телефонної розмови про прибуток за Четвертий квартал Meta.

Нагадаємо, 7 березня набуде чинності новий Закон ЄС про цифрові ринки (DMA), згідно з яким Apple має дозволити користувачам iPhone та iPad у Європейському Союзі доступ до сторонніх магазинів додатків, а не лише її власного магазину App Store, а також альтернативних методів оплати за продукти та послуги.

При цьому компанія планує зберегти справляння з розробників комісій, через що Spotify звинуватила Apple у здирництві. Microsoft, яка працює над власним мобільним магазином Xbox, заявила, що Apple «іде у неправильному напрямку». Європейська комісія каже, що відреагує на зміни, запропоновані Apple у березні.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все