Команди українського SoftServe перемогли в NATO TIDE Hackathon 2024

  • 24 февраля, 07:00
  • 3728
  • 0

Команди української компанії компанії SoftServe перемогли у двох із трьох челенджів NATO TIDE Hackathon 2024 та здобула гран-прі.

  1. TIDE Hackathon є частиною циклу подій, мета яких — покращити взаємосумісність членів НАТО та союзників через пошук інноваційних рішень та підходів. Учасники цьогорічного хакатону змагалися в трьох змаганнях: Wargaming LLM, Pharmaceutical Thesaurus та Noisy Speech to Text. Команди від SoftServe перемогли в перших двох.
  2. Команда SoftServe — Valkyrie-1, виграла челендж Pharmaceutical Thesaurus. Його завданням було знайти рішення, яке дозволило б союзникам НАТО синхронізувати дані з різних систем у єдину базу медикаментів, щоб можна було швидко знайти відповідники ліків із різних країн.
  3. Інженери SoftServe створили мобільний застосунок, у якому можна знайти необхідний препарат за симптомами, назвою чи компонентами серед доступних ліків союзників НАТО. Застосунок підтримує пошук за фотографією, текстом чи голосовим введенням, використовуючи технології штучного інтелекту для пошуку. Це рішення визнали найкращим у межах челенджу та хакатону в цілому.

«Ми живемо в контекстах війни, і вже понад два роки сфокусовані на тому, аби допомогти країні перемогти агресора. Маючи реальний досвід конфлікту, нам вдалося розробити найбільш релевантне рішення», — прокоментував лідер команди, Associate Director, Big Data & Analytics у SoftServe Тарас Кльоба.

  1. Інший челендж, у якому перемогла команда Valkyrie-2, називався Wargaming LLM. Застосовуючи великі лінгвістичні моделі, необхідно було створити додаток для гри, який союзники НАТО можуть використовувати для тренування ведення мультидоменних операцій у різних вимірах — на землі, у повітрі, на воді, у кіберпросторі тощо.

Загалом у NATO TIDE Hackathon в Амстердамі змагалося 34 команди з 21 країни, в основному — представники державних та оборонних структур. Команд від приватних компаній було п’ять, дві з яких представляли інженери з SoftServe.

Переможці хакатону представлять свої рішення на великій конференції NATO TIDE Sprint у Дрездені в березні та масштабних навчаннях Coalition Warrior Interoperability Exercise (CWIX).

Команда з SoftServe бере участь у хакатоні НАТО другий рік поспіль. Минулого року вона також перемогла в одному із челенджів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все