Компанії ядерної енергетики в Японії, стали жертвами кібератак хакерської групи Anonymous

  • 20 августа, 11:35
  • 3742
  • 0

Анонімна хакерська група вчинила кібератаки на організації в Японії, такі як Японське агентство з атомної енергії, компанія Japan Atomic Power Co та Японське товариство атомної енергії. Ці дії були вчинені як форма протесту проти запланованого викиду очищеної радіоактивної води з ураженої атомної станції Фукусіма-1 в океан, повідомляє Kyodo.

Повідомляється, що група Anonymous підсилила свої кібератаки у попередньому місяці відразу після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії заявило, що заплановане викидання очищеної радіоактивної води з атомної електростанції Фукусіма відповідає світовим нормам безпеки. Хакери здійснили спрямовані атаки методом DDoS на веб-сайти, що пов'язані з ядерною енергетикою в Японії. Організували атаку група з Італії, а також підтверджується активність іншої групи з В'єтнаму.

Згідно з інформацією від Японської агентції з атомної енергії, після кібератаки обсяг трафіку на їхньому веб-сайті збільшився на близько 100 разів порівняно зі звичайним показником, однак користувачі можуть надалі звертатися до сайту, оскільки агентство вжило заходів для протидії атакам.

Раніше хакерська група Anonymous оприлюднила "список цілей" для своїх атак. Цьому передувала офіційна постановка урядом Японії у 2021 році про викид очищеної води з атомної електростанції Фукусіма-1, яка належить компанії Tokyo Electric Power Company Holdings Inc. Нагадаємо, що раніше група хакерів з Північної Кореї зламала мережі найбільшого виробника ракет у Росії. Також відомо, що 12 норвезьких міністерств стали жертвами кібератак у Норвегії.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все