Компанія Alphabet, якій належить Google, вирішила звільнити близько 12 тисяч осіб

  • 23 января, 11:43
  • 3838
  • 0

Компанія Alphabet, якій належить Google, вирішила звільнити близько 12 тисяч осіб, тобто більше 6 відсотків глобальної робочої сили, приєднавшись до інших технологічних гігантів, які скорочують своїх працівників.

Скорочення вплинуть на кількість робочих місць у всьому світі та в усій компанії. Генеральний директор Сундар Пічаї написав співробітникам в електронному листі, що він бере на себе «повну відповідальність за рішення, які привели нас сюди». Акції Alphabet зросли на 1,8 відсотка на передринкових торгах у Нью-Йорку в п’ятницю після оприлюднення оголошення. За останній рік акції впали приблизно на 30 відсотків.

Завдяки звільненням Google приєднується до багатьох інших технологічних гігантів, які різко скоротили операції в умовах ослаблення світової економіки та стрімкого зростання інфляції - Meta, Twitter і Amazon.com знизили свої позиції. Google, багато в чому завдяки своїй всесвітній пошуковій системі, є одним із брендів, які найдовше стоять на вершині. Але компанія бореться з уповільненням цифрової реклами, а її підрозділ хмарних обчислень продовжує програвати Amazon і Microsoft Corp.

 «Це важливі моменти щоб загострити нашу увагу, змінити нашу базу витрат і спрямувати наш талант і капітал на головні пріоритети», – написав Пічаї в електронному листі.

Пічаї заявив, що Alphabet виплатить постраждалим працівникам принаймні 16 тижнів вихідної допомоги та шість місяців медичної допомоги в США.

Інші регіони отримуватимуть пакети відповідно до місцевих законів і практики.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все