Компанія Goldman Sachs передбачає, що інвестиції в штучний інтелект (ШІ) можуть зрости до $200 млрд до 2025 року

  • 3 августа, 16:44
  • 3730
  • 0

Звіт, що недавно був опублікований банком Goldman Sachs (GS), вказує на швидкий ріст інвестицій у штучний інтелект, які можуть мати значно більший вплив на валовий внутрішній продукт (ВВП) США, ніж впровадження електрики або поява персональних комп’ютерів.

«Генеративний штучний інтелект має великий економічний потенціал і може сприяти підвищенню продуктивності праці у світі більш ніж на 1% щорічно протягом десятиліття», — пишуть аналітики Джозеф Бріггс і Девеш Коднані.

Згідно зі звітом банку Goldman Sachs (GS), інвестиції, пов'язані зі штучним інтелектом, можуть становити до 2,5-4% ВВП у США та до 1,5-2,5% ВВП в інших великих країнах-лідерах, якщо прогнози GS про зростання штучного інтелекту повністю здійсняться. Документ банку також вказує на швидке зростання ринкового інтересу до штучного інтелекту, і вже понад 16% компаній із списку Russell 3000 згадали цю технологію в повідомленнях про доходи, що значно перевищує менше ніж 1% таких фірм у 2016 році.

Враховуючи ці дані, а також прогнози зростання прибутку від акцій для ключових компаній, які піддаються впливу штучного інтелекту, Goldman Sachs передбачає, що до 2025 року інвестиції в штучний інтелект можуть досягти 100 млрд доларів у США та 200 млрд доларів у всьому світі.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все