Користування Windows 10 у 2025 році стане платним: Microsoft розкрила вартість

  • 4 апреля, 23:30
  • 3189
  • 0

Компанія припинить підтримку "десятки" в жовтні 2025 року, але пропонує вихід для тих, хто не хоче переходити на Windows 11.

У жовтні 2025 року закінчується життєвий цикл Windows 10. Звичайні користувачі перестануть отримувати патчі безпеки та будуть змушені перейти на нову ОС. Більше пощастило корпоративним клієнтам – вони зможуть продовжити користуватися "десяткою" навіть після припинення підтримки, однак за додаткову плату.

Програма платних оновлень розрахована на три роки та коштуватиме $61 на рік за кожен комп'ютер в офісі. Потім вона подвоюється до 122 доларів на другий рік, а потім знову подвоюється на третій рік до 244 доларів, повідомляє видання The Verge.

Програма платних оновлень для Windows 10 працюватиме до 2028 року. При цьому якщо ви вступаєте в програму на другий рік, вам доведеться заплатити й за перший рік, Причина: кожне оновлення підсумовується, і міститиме всі виправлення, випущені раніше.

Всі ці оновлення будуть спрямовані тільки на захист вашого пристрою на Windows 10. Жодних контентних функцій вони не передбачають.

Відомо, що розширена підтримка Windows 10 буде доступна і звичайним юзерам, але персональна ціна відрізнятиметься від корпоративної. У Microsoft назвуть її пізніше. Також у компанії зазначили, що це не довгострокове рішення, а тимчасовий крок для тих, хто не може дозволити собі моментально перейти на Windows 11.

 

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий