Кругленька сума. Стало відомо, скільки Apple заплатили за те, щоб власники iPhone використовували Google Пошук

  • 6 мая, 17:16
  • 1655
  • 0

У 2022 році Google заплатила Apple 20 мільярдів доларів за те, щоб її пошукова система була системою за замовчуванням у браузері Safari, випливає із судових документів.

Угода між двома технологічними гігантами лежить в основі знакової справи, в якій антимонопольні органи США стверджують, що Google незаконно монополізувала ринок онлайн-пошуку та пов'язаної реклами. Угода з Apple є найважливішою з угод Google, оскільки вона встановлює пошукову систему за умовчанням на смартфоні, який найбільше використовується в США.

Судові документи, подані старшим віце-президентом Apple з послуг Едді Кью, розкрили, що материнська компанія Google, Alphabet, заплатила Apple 20 мільярдів доларів у 2022 році за те, щоб Google став пошуковою системою за умовчанням у браузері Safari, пише Bloomberg. Google та Apple сподівалися захистити суму платежу від публічного розголошення. На суді минулої осені керівники Apple свідчили, що Google заплатила мільярди, не вказуючи цифри. Пізніше свідок Google розповів, що компанія платить Apple 36% прибутку, який отримує від пошукової реклами.

Apple вперше погодилася безкоштовно використовувати Google у браузері Safari у 2002 році. Але пізніше компанії вирішили поділити прибутки від пошукової реклами. До травня 2021 це призвело до того, що Google платила Apple більше 1 мільярда доларів на місяць.

Документи, продемонстровані в суді, також показали важливість платежів для прибутку Apple. Наприклад, 2020 року виплати Google компанії Apple становили 17,5% операційного доходу виробника iPhone.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все