Лазійка для кіберзлочинців: розширення для браузера Chrome із Ші можуть створювати ризик для безпеки користувачів

  • 9 августа, 06:00
  • 3724
  • 0

Дослідження показали, що близько двох третин розширень для Chrome, які використовують штучний інтелект, можуть створити серйозні проблеми для користувачів, якщо стануть об'єктом злому. Аналіз проведено компанією Incogni, яка в серпні оцінила 70 розширень для Chrome, побудованих на основі штучного інтелекту. Вони були відібрані з семи різних категорій для браузера.

 

Результати дослідження показали, що з 70 розширень, 48 потрапили до категорії високого ризику безпеки користувачів у разі злому. Серед них було десять інструментів для написання текстів. Треба зазначити, що у 60% випадків, ризик для безпеки внаслідок злому не є найвищим пріоритетом. Директор компанії Incogni, Даріус Белеевас, відмічає, що розширення, побудовані на базі штучного інтелекту, надають різні зручності. Проте, користувачам слід поставити на передній план питання про конфіденційність та безпеку. Згідно слів директора, із проаналізованих розширень, 59% збирають особисті дані, а 44% з них отримують доступ до інформації, такої як ім'я, адреса та ідентифікаційний номер.

Підкреслюють, що обережність при виборі розширень ШІ для Chrome і розуміння їхніх потенційних ризиків дозволять користувачам скористатися перевагами ШІ, залишивши свої особисті дані в безпеці. Варто відзначити, що це не перший випадок загрози, пов'язаної зі штучним інтелектом.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все