Lenovo показали прозорий ноутбук – як він працює

  • 28 февраля, 16:50
  • 3785
  • 0

Lenovo показали ноутбук з прозорим дисплеєм на щорічній виставці мобільних технологій MWC 2024 у Барселоні. Його назвали Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop.

  1. За інформацією від компанії, ноутбук має 17,3-дюймовий мікросвітлодіодний дисплей з піковою яскравістю до 1000 ніт, безрамковий екран та сенсорну панель.
  2. Ефективність роботи пристрою має підвищувати Artificial Intelligence Generated Content. Штучний інтелект нібито може взаємодіяти з об’єктами, які видно через прозорий екран та накладати цифрову інформацію на них.

Розробники стверджують, що коефіцієнт прозорості можна регулювати для конфіденційності. Щоби позаду екрану не було видно, що робить користувач. Проте журналісти Mashable ставлять це під сумнів, адже їм не показали, як саме працює функція.

Також вони розповіли, що новий Lenovo ThinkBook працює на ОС Windows 11. Камера розташована не на звичному місці зверху, а вздовж основи ноутбука. Вона спрямована в бік екрана, а не на користувача. Розробники продемонстрували, як ця камера дивиться на об’єкт, а потім штучний інтелект надає про неї інформацію.

Також звернули увагу на клавіатуру. Вона сенсорна, до чого доведеться звикати. Проте її можна буде вимкнути й перетворити на суцільний тачпад.

Більше технічних характеристик розробники не давали. Журналісти припускають, це тому, що концепт не розрахований на масового користувача.

Нагадаємо, у травні 2022 стало відомо, як під тиском санкцій китайські технологічні гіганти Lenovo та Xiaomi покидали ринок рф. Однак робили це без публічних заяв. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий