LinkedIn звільнить понад 700 співробітників і припинить роботу програми InCareers у Китаї

  • 9 мая, 11:16
  • 3827
  • 0

Соціальна мережа LinkedIn, що належить Microsoft, призначена для пошуку і створення ділових контактів, заявила про намір скоротити 716 співробітників на тлі нестабільного попиту та припинити роботу програми InCareers для пошуку роботи, орієнтованої на китайських користувачів.

Доходи LinkedIn, яка налічує 20 тис. співробітників, зростали щокварталу протягом минулого року, але тепер бізнес змушений вдатися до масштабних звільнень на тлі слабких економічних показників, приєднавшись до інших IT-бізнесів, включаючи батьківську Microsoft. За даними порталу Layoffs.fyi останні шість місяців у світі скоротили понад 270 тис. робочих місць, пов'язаних із технологічною сферою.

LinkedIn зазвичай заробляє на продажах реклами та підписках для користувачів. У листі співробітникам глава компанії Раян Росланскі (Ryan Roslansky) заявив, що рішення про скорочення посад у командах, які займаються продажами, операціями та підтримкою спрямовано на оптимізацію операцій бізнесу та усунення зайвих «шарів» співробітників для того, щоб оперативніше приймати рішення.

За словами Росланські, через коливання ринку і клієнтського попиту і у зв'язку з наміром активніше обслуговувати ринки, що розвиваються, прийнято рішення частіше використовувати підрядників, здатних виконувати поточну та нову роботу. При цьому в LinkedIn заявили, що зміни призведуть до появи 250 нових робочих місць, а скорочені співробітники матимуть змогу подавати заявки на нові вакансії.

Також LinkedIn повідомляє про припинення роботи програми InCareers, призначеної для китайського ринку.

Компанія оголосила рішення згорнути більшу частину бізнесу в країні ще 2021 року. Відомо, що роботу програми буде завершено 9 серпня. У компанії заявили, що InCareer зіткнулося з сильною конкуренцією та складними макроекономічними умовами, через що і ухвалено рішення припинити роботу сервісу. При цьому в компанії заявляють, що деяка присутність у країні LinkedIn таки збереже — компанія допомагатиме бізнесам, які працюють тут, найматимуть та навчатимуть співробітників за межами Китаю.

У технологічному секторі продовжуються масові звільнення. Більше того, у лютому LinkedIn вже повідомляла про скорочення низки співробітників, але ні їх точного числа, ні відсотка від загальної кількості компанія на той момент не оприлюднила.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все