Світова проблема. Інженер Amazon уїдливо пояснив, через яку фатальну помилку стався збій у Windows

  • 24 июля, 07:50
  • 3725
  • 0

Жахливе оновлення програмного забезпечення від Crowdstrike, яке призвело до збоїв роботи ПК у всьому світі, було випущено через те, що техногігант звільнив тестувальників і не замінив їх на ШІ, стверджує інженер Amazon Ян Мюр.

На переконання Мюра, проблемне оновлення не було належним чином протестовано перед його розгортанням. Він вказує на той факт, що техногіганти, зокрема Crowdstrike, масово звільняли своїх співробітників, які мали б займатися тестуванням продуктів. Мюр також переконаний, що не всі компанії, які оголосили, що замінять тестувальників на штучний інтелект, справді зробили це.

«Оскільки техніки дорогі, Crowdstrike, щоб заощадити гроші, звільнив їхню купу за останні 2 роки, включаючи тестувальників. Тестування коштує дорого, і важко переконати бізнес-лідера, що тестування є важливим, тому що воно не заробляє гроші. … Штучний інтелект був просто безглуздим виправданням для звільнення дорогих техніків. Штучний інтелект насправді не замінив багатьох людей у сфері технологій, тому що внесення серйозних змін, таких як перехід на ШІ, коштує дорого і важко переконати бізнес-лідера витрачати гроші на внесення змін, коли вони можуть просто підробити це. … Колись штучний інтелект може замінити багатьох людей у техніці, але зараз більшість вакансій не замінили штучним інтелектом і, ймовірно, були просто закриті», — пише Мюр у пості на Facebook.

Крім цього, Мюр вказує на те, що збій був прямим наслідком методів керування компанією.

«Примітка для людей, які думають, що я драматизую тут і що це просто випадковість. Вся ця справа сталася раніше в меншому масштабі з McAffee у 2010 році. На той час нинішній технічний директор McAffee був генеральним директором Crowdstrike. Це не випадковість, це закономірність», - переконаний він.

Експерт також називає бажання бізнесів та організацій заощадити причиною, через яку масштаб збою був настільки величезним.

«Оскільки техніки коштують дорого, багато компаній звільнили їхню купу за останні 2 роки, щоб заощадити гроші, включаючи людей, які досліджують та впроваджують плани резервного копіювання. Резервні плани дорогі, і важко переконати бізнес-лідера в тому, що резервні плани є важливими, оскільки вони не заробляють гроші. … У скільки з цих критично важливих систем у сфері технологій, транспорту, уряду та інфраструктури зараз не вистачає персоналу? Майже у всіх. Успіхів», — додає він.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий