Марк Цукерберг: «Я не побачив у Vision Pro жодних чарівних рішень, які б ми вже не вивчили»

  • 9 июня, 16:34
  • 3795
  • 0

5 червня 2023 року Apple представила свої перші очки доповненої реальності Vision Pro, які надійдуть у продаж на початку 2024 року за ціною від $3499. Анонс прокоментував глава Meta Марк Цукерберг. У ході зустрічі зі співробітниками у штаб-квартирі компанії керівник заявив, що пристрій не сильно вразив його, принаймні, на перший погляд.

"Судячи з того, що я бачив, хороша новина полягає в тому, що Apple не має жодних чарівних рішень для того, як обійти обмеження законів фізики, які б наші фахівці вже не вивчили і не продумали. Вони використовували дисплеї з вищою роздільною здатністю, але окуляри коштують у сім разів дорожче (ніж Quest 3 - прим. ред.) та вимагають стільки енергії, що для їх використання потрібно підключати акумулятор на дроті", - заявив Цукерберг.

Анонс Vision Pro показує, що Apple і Meta мають різні цінності та загальне бачення розвитку AR- і VR-гарнітур, сказав Цукерберг. За його словами, Meta намагається не тільки впроваджувати інновації у свої пристрої, але й робити гаджети доступними для споживачів. Цукерберг наголосив, що саме тому компанія продала вже десятки мільйонів VR-гарнітур із серії Quest.

Він також зазначив, що у своїй презентації Apple показувала, як люди використовують Vision Pro на самоті. За словами Цукерберга, у його компанії інше бачення, і вона намагається запропонувати споживачам нові способи взаємодії та соціалізації.

"У всіх роликах вони показували, як Vision Pro використовує людина, яка сидить на дивані на самоті. Звичайно, це може бути баченням комп'ютерів майбутнього, але це не те, чого я хочу", - Марк Цукерберг

Наприкінці своєї промови Цукерберг заявив, що анонс Apple лише надихнув його і зарядив оптимізмом. Нагадаємо, що 1 червня Meta представила VR-гарнітуру Quest 3 за ціною від 499 доларів. Вона надійде у продаж восени 2023 року.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий