Маск, Цукерберг і Гейтс збираються представити свої висновки щодо ШІ перед сенаторами США

  • 12 сентября, 18:18
  • 3736
  • 0

Сенат США планує провести закриту нараду з провідними представниками високотехнологічного сектору для обговорення питань законодавчого регулювання та можливих викликів, пов'язаних із розвитком штучного інтелекту. За інформацією від NBC, на цьому засіданні, запланованому на 13 вересня, візьмуть участь Ілон Маск, керівник SpaceX і Tesla, Марк Цукерберг, засновник Facebook, Білл Гейтс, засновник Microsoft, та Сем Олтмен, керівник розробки ChatGPT у компанії OpenAI.

Головною метою таких зустрічей є обговорення швидкого розвитку технології штучного інтелекту і потенційних загроз, які ця технологія може створити для суспільства. Також 13 вересня у Палаті представників США відбудуться слухання із представниками адміністрації президента Джо Байдена, щодо використання федеральними агентствами штучного інтелекту.

Наступного тижня Сенат США також планує провести ряд слухань, спрямованих на обговорення того, як компанії, що займаються розробкою штучного інтелекту, можуть збільшити прозорість і довіру громадськості, а також регулювання в цій галузі. Участь в цих слуханнях візьмуть представники Microsoft та провідного виробника мікросхем Nvidia.

Сенат також розглядає законопроєкт, який вимагає, щоб компанії, що займаються розробкою штучного інтелекту, реєструвалися в незалежному наглядовому органі і дотримувалися вимог щодо прозорості та точності моделей штучного інтелекту.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все