Майбутнє настає. OpenAI близька до створення ШІ, здатного думати на рівні доктора наук

  • 18 июля, 11:08
  • 3688
  • 0

OpenAI близька до прориву у створенні «думаючого» ШІ. Вона представила нову п'ятирівневу систему класифікації прогресу у створенні загального штучного інтелекту (AGI).

Згідно з заявою представника OpenAI, зробленої для Bloomberg, ця система була представлена співробітникам під час загальних зборів, щоб забезпечити чітку структуру для розуміння поточного стану та цілей у галузі ШІ. Однак багато експертів вважають, що це більше маркетинговий хід, спрямований на залучення інвестицій.

AGI, який може виконувати нові завдання як людина без спеціальної підготовки, є основною метою компанії. Генеральний директор OpenAI Сем Альтман упевнений, що AGI може бути створений протягом цього десятиліття і часто обговорює, як суспільство впорається з наслідками впровадження такої технології.

П'ять рівнів OpenAI включають:

  1. Чат-боти: ШІ з розмовною мовою, схожі на GPT-4.
  2. Думають: ШІ, здатний вирішувати проблеми на людському рівні.
  3. Агенти: системи, що виконують автономні дії.
  4. Новатори: ШІ, що допомагає у винаходах.
  5. Організації: ШІ, керуючий цілими організаціями.

OpenAI стверджує, що їх поточні технології знаходяться на рівні 1, але скоро досягнуть рівня 2, коли ШІ зможе вирішувати базові проблеми нарівні з людиною з докторським ступенем. Під час зборів керівництво продемонструвало дослідницький проект, що показує ознаки цієї здатності до міркування.

Ця система класифікації, схожа на рівні автономного водіння в автомобілебудуванні, доопрацьовуватиметься на основі відгуків співробітників, інвесторів та членів ради директорів. Інші ШІ-лабораторії, такі як Google DeepMind, також розробили свої структури для оцінки прогресу у розвитку ШІ, показуючи спільні зусилля у спробах кількісно оцінити можливості технологій, які ще не існують.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий