Майже підкасти. Google Chrome на Android тепер може читати веб-сторінки вголос

  • 19 июня, 12:23
  • 3760
  • 0

Браузер Google Chrome на Android отримав нову функцію під назвою "Прослухати цю сторінку". Відтворити вміст будь-якої сторінки можна навіть із заблокованим екраном.

Довгоочікувана функція повинна підвищити доступність програми та спростити прослуховування веб-сторінок в умовах, коли користувач зайнятий іншим і не може уважно читати текст. Зараз «Прослухати цю сторінку» доступна не для всіх веб-сайтів і працює тільки англійською, французькою, німецькою, арабською, іспанською та хінді, пише 9to5Google. Також можна вибрати варіант озвучення. Зараз є 4 варіанти для США та 2 для Великобританії.

Якщо інструмент підтримується для відкритої сторінки, відповідне налаштування з'явиться в меню з трьома точками у верхньому правому куті програми Chrome.

Функція пропонуватиме елементи керування, подібні до подкастів, що дозволяють відтворювати, призупиняти, прокручувати, змінювати швидкість відтворення та промотувати вперед або назад на 10 секунд. Панель керування залишається закріпленою, якщо користувач відкриває інші вкладки, і відтворення продовжиться, якщо екран заблоковано. Інструмент з'явився в оновленні до версії Chrome 125. Розгортання має відбутися найближчим часом.

Нагадаємо, раніше начитувати текст уголос навчився голосовий помічник Google Assistant. Компанія повільно згортає його, замінюючи на помічника з ШІ Gemini.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий