Meta звільнила групу дослідників через свою роботу над штучним інтелектом

  • 8 августа, 16:57
  • 3696
  • 0

Компанія Meta розпустила групу вчених, які використовували штучний інтелект для створення бази даних, що містить понад 600 мільйонів білкових структур. Цю інформацію оприлюднило видання Financial Times.

Група науковців під назвою ESMFold розробила обширну мовну модель, яка вміє аналізувати величезні обсяги біологічних даних про білкові структури. Цей проєкт отримав високу оцінку від фахівців в галузі розробки ліків і нових методів терапії. Та, нажаль, команду дослідників розпустили в рамках широкомасштабних звільнень у Meta.

Хоча команда, що вивчала білки, була досить невеликою, цей крок ілюструє зміну у фокусі Meta з наукових проєктів на більш прибуткові продукти, які використовують штучний інтелект.

Meta була піонером в інвестуванні у штучний інтелект і вже у 2013 році створила свою власну лабораторію для фундаментальних досліджень в цій області. Але пізніше компанія Марка Цукерберга відставала від конкурентів, таких як OpenAI, Microsoft і Google, у розробці генеративних моделей ШІ. Зараз Meta створила новий підрозділ штучного інтелекту під керівництвом Кріса Кокса та планує запустити свої власні чат-боти у вересні.


Теги: Microsoft ai
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все