Microsoft і Amazon збираються вивести виробництво з Китаю

  • 4 июля, 06:31
  • 4037
  • 0

Microsoft, Amazon, HP і Dell мають намір перенести значну частину свого виробництва з Китаю. HP і Dell хочуть перенести до 30% потужностей у сегменті виробництва ноутбуків, при цьому керівництво HP думає над створенням нового ланцюга поставок у Тайвані або Таїланді. Перенесення може початися вже наприкінці третього кварталу.

Як повідомляє видання Nikkei, Microsoft, Google, Amazon, Sony і Nintendo думають над перенесенням виробництва низки ігрових консолей і «розумних» колонок. Dell вже запустила пілотне виробництво ноутбуків у Тайвані, В’єтнамі та на Філіппінах. Amazon і Nintendo розглядають як альтернативу Піднебесній В’єтнам, у той час як Microsoft придивляється до Таїланду та Індонезії. Lenovo Group, Acer і Asustek Computer також думають над перенесенням потужностей.

Нагадаємо, Сполучені Штати запровадили санкції проти низки китайських IT-організацій за ворожу діяльність. Вони тепер не зможуть вільно купувати американські товари та послуги.

США внесли Huawei до списку компаній, постачання яким американських технологій і комплектуючих можуть здійснюватися лише на підставі спеціальних ліцензій. Також влада США висунула офіційні звинувачення проти компанії Huawei в промисловому шпигунстві – Huawei відправляла своїх інженерів в американську компанію T-Mobile для ознайомлення з роботою робота Tappy, який імітує використання смартфонів. Компанію також звинувачують в банківському шахрайстві. Huawei надала недостовірну інформацію про відносини з іранським підрозділом, щоб обійти санкції США.

1 грудня у Канаді заарештували фінансового директора китайської компанії Huawei Technologies Мен Ванчжоу. Китай наполягав на звільненні фіндиректора компанії. Вірогідна причина арешту – порушення експортного законодавства Сполучених Штатів і норм про санкції.


Теги: Microsoft amazon hp dell
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все