Microsoft анонсувала випуск Office 2024 без підписки

  • 19 марта, 09:00
  • 3698
  • 0

Компанія Microsoft оголосила про випуск нового офісного пакета Office LTSC 2024, який буде доступний для придбання за одноразову плату, а не щомісячну. Нова версія існуватиме паралельно з Microsoft 365.

Office Long-Term Servicing Channel (LTSC) в першу чергу призначений для організацій з особливими вимогами до програмного забезпечення. Це стосується комп’ютерів із тривалим терміном експлуатації, що не підключаються до інтернету (наприклад, обладнання на виробництві) або спеціалізованих систем, як-от медичне обладнання, де потрібна стабільність програмного забезпечення.

Нові функції та обмеження

  1. Нова версія Office LTSC включає покращення в Outlook (створення зустрічей та пошук), Excel (динамічні діаграми та масиви) та загальну оптимізацію продуктивності, безпеки та доступності.
  2. Водночас Office LTSC 2024 не міститиме застосунок Publisher (який буде виведено з експлуатації) та програму Microsoft Teams, але його можна буде завантажити окремо.
  3. Новий Office працюватиме на macOS, Windows 10 та 11, і матиме 32- та 64-бітних версіях.
  4. Попередня версія для комерційних клієнтів буде доступна у квітні 2024 року, а загальна доступність для всіх користувачів очікується пізніше цього року.

Порівняння з Microsoft 365

На відміну від хмарного рішення Microsoft 365, Office LTSC не пропонує функції спільної роботи в реальному часі, автоматизації за допомогою штучного інтелекту чи хмарної безпеки. Microsoft 365 також надає ширші можливості для ліцензування та краще підходить для ситуацій, де потрібен постійний онлайн-доступ, наприклад, комп’ютерні класи чи на підводних човнах.

Ціна та доступність

Office LTSC 2024 пропонуватиметься за ліцензією «назавжди» з п’ятирічною підтримкою. Його ціна може зрости до 10% під час загального релізу. Також Microsoft підтвердила випуск наступної версії Office LTSC у майбутньому.

Office 2024 для споживачів

Окрім Office LTSC, Microsoft планує випустити цього року нову версію Office 2024 для звичайних користувачів. Office 2024 також матиме п’ятирічну підтримку та традиційну модель «одноразової покупки» без підвищення ціни. Деталі щодо нових функцій будуть оголошені пізніше.

Майбутнє роботи – за хмарою

Microsoft вважає хмарне рішення Microsoft 365 безпечнішим, продуктивнішим та економічно ефективним варіантом для більшості користувачів. Компанія рекомендує перейти на хмарну підписку, особливо з огляду на припинення підтримки Office 2016 та 2019 у жовтні 2025 року.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий