Microsoft анонсувала Windows Copilot — вбудований у Windows 11 ШІ, який оселиться у бічній панелі

  • 24 мая, 17:42
  • 3890
  • 0

Уже в червні компанія Microsoft має намір представити ШІ-помічника Windows Copilot для операційної системи Windows 11. Якщо Cortana, представлена роки тому для Windows 10, так і не змогла досягти масового визнання користувачів, то новий ШІ має всі шанси на успіх. Висока ймовірність, що нове рішення стане загальнодоступним вже в осінньому оновленні, хоча в компанії поки що не називали точних термінів релізу.

Спочатку Microsoft впровадила ШІ в пошуковик Bing, а потім інтегрувала розумні алгоритми і в офісні програми Microsoft 365 на кшталт Word, Excel, Teams і навіть Edge. ШІ-асистент для Windows стане лише одним із чергових ШІ-продуктів, оскільки Microsoft має великі плани на повсюдне використання штучного інтелекту.



Як заявили в Microsoft, з прем'єрою Windows Copilot операційна система Windows 11 стане першою ПК-платформою для централізації допомоги ШІ користувачам. За даними компанії, спільно з ШІ-ботом у Bing та фірмовими, а також сторонніми плагінами, користувачі зможуть втілювати в життя свої ідеї, виконуючи за допомогою ШІ складні проекти, не відволікаючись на перемикання між численними програмами. Відомо, що Microsoft вже додала Bing з ШІ в Windows 11, але його функціональність обмежена - іконка в пошуку Windows 11 є не більше ніж посилання на Bing.com, при переході по якому відкривається браузер Microsoft Edge.

Тим часом Windows Copilot, схоже, слугуватиме повноцінним ШІ-помічником. За даними Microsoft, він розташовуватиметься в бічній панелі Windows 11 і стане доступним для виклику при роботі в будь-яких програмах, незалежно від того, чим займається користувач - шукає натхнення, будує плани, спілкується або творить. 

На Windows Copilot роботи Microsoft у цій сфері не зупиняться, маркетплейс Microsoft за задумом повинен також отримати підтримку ШІ. Наприклад, алгоритми штучного інтелекту будуть застосовуватися на майданчику з різною метою — від генерації ключових слів для пошуку додатків до складання резюме відгуків користувача.

Microsoft має намір підтримувати тісні зв'язки із розробниками ChatGPT. Відомо, що OpenAI і Microsoft домовилися про використання в майбутньому спільного для ChatGPT і Bing формату плагінів (які в Bing поки що відсутні), у тому числі створюваних сторонніми розробниками. Крім того, Microsoft працює над плагінами для Microsoft 365 Copilot. Очікується, що в ході конференції Build для розробників компанія представить більше 50 плагінів, включаючи Atlassian, Adobe, ServiceNow, Thomson Reuters, а на черзі - "ще тисячі".


Теги: ші windows copilot
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все