Microsoft напружилася. Nvidia обійшла Apple і стала другою найдорожчою компанією світу

  • 6 июня, 14:01
  • 3863
  • 0

Nvidia стала другою за вартістю компанією у світі. Її ринкова капіталізація досягла 3,01 трильйона доларів.

Nvidia продовжує домінувати в гонці у сфері штучного інтелекту зі своїм флагманським чіпом H100, а її ринкова капіталізація продовжує зростати. Вартість Nvidia зросла до 1 трильйона доларів у травні 2023 року, а потім різко перевищила 2 трильйони доларів у лютому цього року, що зробило її дорожчою, ніж Amazon та Alphabet (материнська компанія Google).

У середу, 5 червня, її капіталізація досягла 3,01 трильйона доларів. Виробник чіпів посунув Apple з другого місця у рейтингу найдорожчих компаній. Тепер Nvidia поступається вартістю лише Microsoft, ринкова капіталізація якої зараз становить 3,15 трильйона доларів. Вартість акцій виробника мікросхем зараз становить понад 1220 доларів за акцію.

На прискорювачі штучного інтелекту від Nvidia зараз, за оцінками, припадає від 70 до 95 відсотків ринку. На тлі шаленого попиту компанія вже оголосила, що щороку запускатиме новий ШІ-чіп.

Зважаючи на безпрецедентний успіх компанії, головні конкуренти на ринку (Google, Intel, Microsoft, Meta, AMD, HPE та інші) домовилися про створення нового стандарту з'єднання для прискорювачів для ШІ в дата-центрах, який стане аналогом її фірмової технології NVLink і пригальмує зростання.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий