Microsoft ненадовго обігнала Apple і стала найдорожчою компанією у світі

  • 12 января, 12:00
  • 3751
  • 0

Microsoft ненадовго обігнала Apple як найдорожчу компанію у світі вперше з 2021 року. Поточний рік для акцій виробника iPhone почався погано через занепокоєння щодо попиту.

  1. Акції Microsoft закрилися на 0,5% вище, що дало їй ринкову оцінку в $2,859 трлн. Їхня вартість зростала на 2% під час сесії, досягнувши $2,903 трлн.
  2. Акції Apple закрилися на 0,3% нижче, що дало їй ринкову капіталізацію у $2,886 трлн.
  3. Microsoft та Apple змагаються за перше місце упродовж багатьох років.
  4. Зростання Microsoft зумовлене раннім лідерством компанії у галузі генеративного штучного інтелекту через інвестиції в OpenAI, розробника ChatGPT.
  5. Microsoft інтегрувала технологію OpenAI до свого пакета програмного забезпечення для підвищення продуктивності. Цей крок допоміг відновити її хмарний бізнес у третьому кварталі минулого року.
  6. Apple тим часом бореться зі зниженням попиту, у тому числі на iPhone, її найбільшого джерела доходу. Попит у Китаї, одному з основних ринків, різко впав через повільне відновлення економіки країни після пандемії та посилення конкуренції з боку Huawei, який обмежує її частку на ринку.

Microsoft кілька разів з 2018 року ненадовго обходила Apple як найвартіснішу компанію, зокрема у 2021 році, коли побоювання щодо нестачі в ланцюгу постачання через COVID-19 вдарили по ціні акцій виробника iPhone.

Apple напередодні різдвяно-новорічних свят була змушена зупинити продаж своїх топових розумних годинників Watch Series 9 та Ultra 2 у США через патентну суперечку. Компанія змогла отримати тимчасове скасування заборони, але через паузу Apple не змогла збувати свою останню модель розумних годинників на найбільшому ринку протягом найбільш завантаженого періоду року.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все