Microsoft інвестує €15 млн у ШІ-стартап Mistral. Угода привернула увагу ЄС

  • 29 февраля, 05:57
  • 3785
  • 0

Французький AI-стратап Mistral оголосив про «стратегічне партнерство» з Microsoft, сума інвестицій склала €15 млн. Такою угодою зацікавився антимонопольний орган Європейського Союзу, пише Bloomberg.

  1. Партнерство передбачає, що Mistral буде надавати новітні моделі штучного інтелекту клієнтам хмари Microsoft Azure. AI-стратап розробляє алгоритмічні моделі, схожі на моделі OpenAI, які використовуються для чат-ботів та інших сервісів штучного інтелекту. 
  2. Суму інвестицій озвучили саме Microsoft – €15 млн. Компанія конвертує їх в акціонерний капітал у межах наступного раунду фінансування Mistral.
  3. Угода привернула увагу регуляторів ЄС. Як пишуть журналісти, представник Європейської комісії заявив, що вони проаналізують ці інвестиції, коли отримають копію угоди. Цей крок може призвести до офіційного розслідування, що потенційно може зірвати плани Microsoft.
  4. Під увагу регулятора потрапила також зв’язки компанії з OpenAI. Переважно з ними Microsoft працювали у сфері штучного інтелекту. У цей стартап вони інвестували $13 млрд. Така фінансова підтримка для компанії-розробника чат-бота ChatGPT може підпадати під дію правил ЄС про злиття, писали Reuters раніше. 

Французький Mistral AI запустився у травні 2023 року та не маючи тоді готового продукту зміг залучити $113 млн у seed-раунді від інвесторів з усього світу. У червні проєкт оцінили у $260 млн.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий